Muntronde-nieuws

2018

 

6-mei

Nieuwe rondeleiderNieuwe Netleider
Vandaag heeft Sepp, PA8Q zich aangesloten als Muntrondeleider bij de lange lijst van zendamateurs die de ronde hebben voorgezeten. Om 20.00 uur klonken de eerste klanken vanuit Oranjewoud via PI3HVN. Meteen was duidelijk dat hij door zijn frisse aanpak een aanwinst is voor de groep noordelingen die geregeld meedoen aan de ronde. Welkom Sepp en veel plezier en succes!

2017

 

7-dec.

Data omschakelingWebsite vernieuwd
Vandaag is als test een andere type website aangebracht op de server. Het gaat om dezelfde website, maar dan met een "responsive-web-design" Deze zou zich aanpassen aan het kijkapparaat. Dus op een mobiele telefoon zou het er anders uit zien als een tablet of laptop. Omdat dit voor ons ook een test is, is de webmaster erg benieuwd naar zowel positieve als nagatieve bevindingen.
Mocht u problemen ondervinden of opmerkingen hebben, dan heel graag een emailtje, zie deze pagina.

8-okt.

Audio stream Webpagina "Andere rondes" bijgewerkt
Vandaag zijn er (als gevolg van gewijzigde IP-adressen) op onze Andere ronde pagina, diverse meeluister linken aangepast. U doet er goed aan de pagina opnieuw te laden (met shift Funtie 5).
Meer info leest u op deze pagina.

30-jul.

Data omschakelingData verbinding nu via HAMnet
Onlangs is er een verandering aangebracht in de data verbinding van de RZGHVN. Meer info leest u op deze pagina.

2-jul.

Hamnet accesspoint MeppelHamnet uitgebreid met accesspoint in Meppel
Afgelopen week hebben medewerkers van Hamnet de locatie van PI3MEP uitgebreid met een Hamnet-accesspoint. In de regio Meppel kan met nu op 5 Ghz contact maken met de LAP-antenne op dezelfde locatie als die van het 2m relais meppel. De exacte 5 GHz QRG is onbekend. Meer hierover over de HAMNET site.

26-jun.

Antennes RZGHVNGevoeligheid en uitgangsvermogen PI3HVN hersteld
Techneuten van de Relaiszendergroep Heerenveen hebben de onlangs ontdekte problemen rond het 2 meter relais PI3HVN vandaag opgelost. Meer hierover over de nieuwssite van de RZGHVN.

14-mei.

MuntrondeAudioAudio streams weer operationeel
De onlangs vastgelopen audioserver is vanavond gereset. Een vrij droog digitaal verhaal, maar het komt er op neer dat volgelopen buffers de machine deden doen stoppen. Nadat het afvoerputje is ontstopt, draait het audiostroompje weer als een zonnetje.
U kunt het 2 meter geluid beluisteren op:
http://44.137.68.19:9745/broadwave.mp3?src=1&rate=0
En het 70/23 cm geluid beluisteren op:
http://44.137.68.19:9745/broadwave.asx?src=2&rate=1

01-jan.

MuntrondeAudioMuntronde opname's
Vanaf vandaag worden de Muntronde's door PA0EBC opgenomen en luisterklaar geknipt. U kunt na afloop de ronde terug luisteren of als u 'm gemist heeft opnieuw beluisteren. De ronde's zijn in 16bit mp3 formaat en staan opgeslagen op de server van PA0EBC. Dank voor je inzet Hans.

 
- + -
bijgewerkt op de laatste bovengenoemde datum
© 2017 Muntronde op Internet: http://www.muntronde.nl/

Andere zeer interessante Muntronde-linken

naar het oude nieuws